15.6.2019

Olavin Jazzin kesä 2019

Kesäkuun 26. päivä Olavin Jazz tuo Kulttuurikellarille kansanmusiikin ammattiyhtyeen, Tallarin, mukanaan kitaristi J-P Piirainen. Tallari ja kitarataituri J-P Piirainen seikkailevat pohjoiskarjalaisen perinnemusiikin sekä kitaristivieraan omien sävellysten välimaastossa. Pelimannimusiikin kehdosta Kaustiselta käsin kansanmusiikkiyhtye Tallari on jo 30 vuotta pitänyt yllä suomalaisen juurimusiikin liekkiä toinen jalka syvällä perinteessä ja toinen tiukasti nykyhetkessä, sytyttäen arkistojen aarteet eloon ja luoden uutta. Vuonna 2019 yhtyeeseen Katri Haukilahden (viulu, avainviulu ja laulu) ja Sampo Korvan (kielisoittimet ja harmooni) rinnalle liittyvät tämän hetken tunnetuimpiin suomalaisiin kansan­muusikoihin lukeutuvat Arto Järvelä (viulu, avainviulu, mandoliini, laulu) ja Esko Järvelä (viulu ja harmooni).

Heinäkuun kattauksen aloittaa 10. päivä Laura Annika Quartet, kun räiskyviä sävellyksiä ja kuulaita tuokiokuvia yhteen kietova yhtye aloittaa kesän kiertueensa Savonlinnasta. Laura Annika Quartetissa musisoi Annika Mustonen (laulu), Aleksis Liukko (piano), Joonas Tuuri (kontrabasso) sekä Jesse Ojajärvi (rummut). Laura Annika Quartet julkaisi debyyttialbuminsa Metsä loppuvuodesta 2017.

Heinäkuun 26. päivä Kulttuurikellarille saapuu Pedesis, mikro-orkesterikokemus äärettömän suurella äänipaletilla ja kristallinkirkaalla monimutkaisuudella. Berliinissä kohdanneet kolme kansainvälisesti tunnettua esiintyjä-säveltäjää, Biliana Voutchkova (viulu ja laulu), Tom Arthurs (trumpetti) ja Markus Pesonen (kitara), sulattavat musiikkityylejä ihastuttavasti, yllättävästi ja liikuttavasti.  

Elokuun 3. päivä Kulttuurikellarilla esiintyy Vallilan Tango. Hans Wessels (laulu ja banjolele), Mari Koppinen (viulu), Antti Alavuotunki (klarinetti ja alttosaksofoni), Miia Reko (trumpetti), Sakari Hyrkkö (haitari), Topi Karvonen (kontrabasso) ja Arto Chydenius (rummut ja kitara) muodostavat tanssiorkesterin, jonka ohjelmistossa on tuttua ja harvinaista suomalaista tanssi-iskelmää 1930- ja 40-luvuilta. Vanhantyylinen kokoonpano herättää henkiin noiden aikojen rahisevat savikiekot, mihin ripauksen eksotiikkaa tuo yhtyeen laulaja, hollantilainen Hans Wessels, joka jätti kotimaansa ja päätyi Suomeen laulamaan melankolisia tangoja.

Edellä mainitut keikat ovat Savonlinnan Kulttuurikellarilla klo 19.00 edellä mainittuina päivinä. Liput keikoille ovat 20/15 euroa tuntia ennen ovelta tai 18/13 euroa ennakkoon osoitteesta nettilippu.fi (nettilipussa asiakkaalle ei muita kuluja).
Yhteistyössä: Savonlinnan Kulttuurikellari ry.
Muutokset ja lisäykset mahdollisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti