8.1.2019

Hyvää uutta vuotta 2019!

Vuosi on vaihtunut ja Olavin Jazzin kevät 2019 starttaa Antonio Flinta Quartetin parissa Kulttuurikellarilla tiistaina 22.1. klo 19.00. Antonio Flinta Quartet on kiertänyt esiintymässä jazzfestivaaleilla, teattereissa ja klubeilla ympäri maailman Kiinasta Guatemalaan, Suomesta Marokkoon. Konsertissa kuullaan kvartetin omia sävellyksiä. Intensiivinen yhteissoitto ja vahva rytminen groove säilyvät yhtyeen tutkaillessa erilaisia sointeja, tunnelmia ja musiikillisia muotoja. Pianisti Antonio Flintan lisäksi kvartettiin kuuluvat Luciano Orologi (saksofonit), Roberto Bucci (kontrabasso) sekä Claudio Gioannini (rummut).

Tammikuun lopulla päästään kuulemaan myös Sole Azulia, joka repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan. Sole Azul esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista. Sole Azulin muodostavat Harri Kuusijärvi (harmonikka), Pauli Lyytinen (saksofoni) ja Eero Tikkanen (basso). Sole Azul saapuu Kulttuurikellarille levynjulkaisukiertueellaan keskiviikkona 30.1. klo 19.00.

Helmikuun 16. päivä klo 19.00. Kulttuurikellarilla esiintyy Gourmet, joka julkaisi huhtikuussa 2018 neljännen albuminsa En garde. Edeltäjiensä tavoin se sisältää yhtyeen perustajien Mikko Innasen ja Esa Onttosen sävellyksiä, ja jo 15 vuotta nykyisessä kokoonpanossaan toimineen yhtyeen tyyli on alusta alkaen onnistunut välttämään tiukkaa lokerointia. Levy- ja konserttiarvioissa kuusikon musiikissa onkin havaittu niin elokuvallisia sävyjä, iskelmää, marssia ja rautalankaa kuin viitteitä Pariisin ja New Orleansin musiikkiperinteiden suuntiin. Ennen kaikkea Gourmet on kuitenkin jazzyhtye, jolle jazz on ennemminkin asenne kuin musiikkityyli. Saksofonisti Mikko Innasen ja kitaristi Esa Onttosen lisäksi yhtyeeseen kuuluu Ilmari Pohjola (pasuuna), Veli Kujala (harmonikka), Petri Keskitalo (tuuba) ja Mika Kallio (rummut). Suomen Jazzliiton kiertueella helmikuussa 2019 Gourmet esittää En garde -sävellysten ja vanhempien Gourmet-klassikoiden lisäksi uusia ennenkuulumattomia ja -kuulemattomia sävellyksiä. 

Liput keikoille 15/12 euroa, tuntia ennen ovelta tai osoitteesta nettilippu.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti