29.8.2018

Levynjulkaisukeikkoja Olavin Jazzin syksyssä

Olavin Jazzin syksyyn mahtuu usean levynjulkaisukiertueen konsertit. Näistä ensimmäistä, Nordic Trinityn keikkaa pääsee kuulemaan 4.9. Nordic Trinity julkistaa 2018 syyskuun kiertueellaan kuudennen levynsä "The Art of Sound", joka äänitettiin 2016 tammikuussa Magnusborgin studiolla Porvoossa. Äänitystaktiikkana toimi "rec päälle ja menoksi", kertaotolla koko levy purkkiin. Bändin konseptina on aina ollut voimakas heittäytyminen ja hetkessä eläminen. Nyt tätä on viety sen puhtaimpaan muotoon. Levy on täysin improvisoitu eikä mitään ole sovittu etukäteen. Nordic Trinityn muodostaa Juhani "Junnu" Aaltonen (saksofoni ja huilu), Mikko Iivanainen (kitara) sekä Klaus Suonsaari (rummut).

Syksyn seuraava keikka kuullaan Berghäll-Kalima-Ikonen -triolta, joka esiintyy hiljattain julkaistun "The Arctic" -levynsä tiimoilta 13.9. The Arctic on Berghällin säveltämä neliosainen sarja ilmastonmuutoksen vaikutuksista arktisen alueen elämään. Levytys julkaistaan kansainvälisesti tammikuussa 2019, yhtyeen nimenä "Berghäll Triality". Suomessa levy on jo otettu erinomaisesti vastaan. Triossa soittaa Joakim Berghäll (baritonisaksofoni ja bassoklarinetti), Kari Ikonen (piano ja Moog-syntetisaattori) sekä Kalle Kalima (sähkökitara ja 6-kielinen kitarabasso).

Lokakuussa Savonlinnan Kulttuurikellarille saapuu Mopo sekä Aapo Heinonen Quintet. 5.10. esiintyvä Mopo on mm. vuoden 2014 parhaan jazzalbumin Emma-patsaalla palkittu energinen trio, jossa soittaa Linda Fredriksson (baritoni- ja alttosaksofoni), Eero Tikkanen (kontra- ja sähköbasso) sekä Eeti Nieminen (rummut ja perkussiot). Trio ammentaa musiikkiinsa vaikutteita jazzista, punkista ja Suomen luonnosta. Bändi itse kuvailee ilmaisuaan seuraavasti: "Mopo on yhdistelmä huumoria, vauhtia, haikeutta, synkkyyttä, kepposia ja anarkiaa". Viimeisin albumi "Mopocalypse" julkaistiin alkuvuodesta 2018. 

Niin ikään levynjulkaisukiertuetta tekevä Aapo Heinonen Quintet esiintyy 17.10. Aapo Heinonen Quintet julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa "TARA" 14.9. saksalaisen Ozella Music -levy-yhtiön kautta. Albumi on yhtyeen ensimmäinen uudella miehistöllä, jossa soittaa Heinosen (piano) sekä toisen alkuperäisjäsenen Tomi Saikkosen (rummut) rinnalla savonlinnalainen Teemu Takanen (saksofonit), Héctor Lepe (kitara) sekä Vesa Ojaniemi (basso). Kiertueella Takasta tosin tuuraa suurimmalla osalla keikoista Jouni Järvelä, myös Savonlinnassa. TARA-albumilla musiikin tunnelma saattaa liikkua hyvinkin melankolisesta, jopa synkästä, erittäin iloiseen ja pirteään yhden kappaleen sisällä, kokonaisuuden kuulostaessa silti orgaaniselta ja luontevalta. Tyylillisesti yhtye hakeekin vaikutteensa laajalta spektriltä jazzin, elokuvamusiikin ja progressiivisen rockin ristiaallokosta, ja sen kuulijassaan visuaalisia mielikuvia herättelevää musiikkia on hankala sovittaa ahtaisiin lokeroihin. 

Edellä mainitut keikat ovat Savonlinnan Kulttuurikellarissa klo 19.00 edellämainittuina päivinä. Kahvio-baari (Pitopalvelu Höök) ja lipunmyynti aukeavat tuntia ennen keikkaa. Liput ovat 15/12 euroa ja ennakkoon niitä voi tilata osoitteesta nettilippu.fi. 
Yhteistyössä: Savonlinnan Kulttuurikellariyhdistys.
Muutokset ja lisäykset mahdollisia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti