21.9.2020

Superposition + Roberto Negro & Emile Parisien 25.9.

Osana syksyn Vapaat äänet -kiertuetta Kulttuurikellarilla kuullaan Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren johtama Superposition sekä ranskalaisten pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät 25.9.

Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia, ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin.

Les Métanuits on visionäärisen ranskalaisen pianistin Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetosta Métamorphoses nocturnes. Harvoin esitetty, pianolle ja sopraanosaksofonille uudelleensävelletty versio unkarilais-itävaltalaisen säveltäjäsuuruuden teoksesta huokuu leikkimielistä ilkikurisuutta sekä improvisoinnin vapautta. Duokumppaninaan Negrolla on palkittu saksofonisti Emile Parisien.

Superposition
Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto- ja baritonisaksofonit / Mikael Saastamoinen, kontrabasso / Olavi Louhivuori, rummut

Roberto Negro & Emile Parisien (FR)
Roberto Negro, piano / Emile Parisien, sopraanosaksofoni

Liput konserttiin ovat 22/17 euroa ovelta tuntia ennen konserttia tai 20/15 euroa ennakkoon osoitteesta www.nettilippu.fi. Huom! Ennakkohinta on edullisempi eikä asiakkaalle tule muita kuluja.
Yhteistyössä: Savonlinnan Kulttuurikellari ry.
Muutokset ja lisäykset mahdollisia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti