4.8.2020

Paluu keikoille – Mikko Iivanainen: A River Runs Through It

Koronaviruspandemian aiheuttama Olavin Jazzin keikkataukko päättyy, kun Kulttuurikellarilla esiintyy Mikko Iivanainen perjantaina 14.8. klo 19. Mikko Iivanaisen "A River Runs Through It" -levynjulkaisukonsertti juhlistaa kitaristi Mikko Iivanaisen uutta sooloalbumia. Iivanainen on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä saundien monipuolisuudella. Tämä kuuluu myös uusissa sävellyksissä, joita taiteilija esittää sekä akustisella että sähkökitaralla. Iivanainen käyttää myös matalampivireistä baritonikitaraa ja joissakin sähköisissä kappaleissa loopperia.

Sooloprojekti on Iivanaisen pitkäaikainen haave. Luottaminen omiin sävellyksiin ja soittoon on vaatinut paljon työtä. "Olen hakenut harjoittelun kautta luottoa myös vähäeleisyyteen. Yhtä lailla kuin teknisen osaamisen kehittäminen on tärkeää, niin tärkeämpää on kuitenkin se musiikin tekijä x. Sitä, mitä ei voi selittää eikä kirjoittaa nuotille. Sanotaanko sitä sitten sieluksi? Mistä se koostuu? On ollut hieno matka sitä selvitellessä, ja matka jatkuu." 

Mikko Iivanainen on monista kokoonpanoista tuttu monipuolinen kitarataiteilija, joka on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä, kuten Free Control, Nordic Trinity sekä Loco Motife. Ajankohtaisia kokoonpanoja ovat myös Johanna ja Mikko Iivanainen duo sekä kvartetti yhdessä Johanna Iivanaisen, Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan kanssa. Iivanainen julkaisi ensimmäisen soololevynsä "Last Room" vuonna 2014.

www.mikkoiivanainen.com
www.facebook.com/mikkoiivanainenmusic
www.instagram.com/mikkoiivanainenmusic

Liput konserttiin ovat 20/15 euroa ovelta tuntia ennen konserttia tai 18/13 euroa ennakkoon osoitteesta www.nettilippu.fi. Huom! Ennakkohinta on edullisempi eikä asiakkaalle tule muita kuluja.
Yhteistyössä: Savonlinnan Kulttuurikellari ry.
Muutokset ja lisäykset mahdollisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti