2.5.2018

Olavin Jazz ja Savonlinnan Kulttuurikellari

Alkanut toukokuu tuo Olavin Jazzin toimintaa merkittävän muutoksen: yhdistyksen järjestämät keikat tulevat pääosin siirtymään Wanhalta Kasinolta uuteen Savonlinnan Kulttuurikellariin (Olavinkatu 34). Savonlinnaan on jo pitkään kaivattu vaihtoehtoisia esittävän taiteen tiloja. Savonlinnan Kulttuurikellari ry:n pyrkimyksenä on luoda kaupunkiin elävä ja viihtyisä kohtauspaikka paikallisille kulttuuritoimijoille ja kulttuurin ystäville - sekä vakiinnuttaa sen toiminta tästä vuosiksi eteenpäin. Kulttuurikellari aloittaa toimintansa 11.-20.5. Paikka saatetaan käyttökuntoon avajaisiin mennessä ja se elää ja muotoutuu paikallisten kulttuuritoimijoiden näköiseksi yhteisvoimin myös tämän jälkeen. Ajan mittaan Kulttuurikellari kasvattaa profiiliaan ja vahvistaa identiteettiään, paikka tulee saamaan virallisen nimen ja omannäköisen ravintolatoiminnan.

Toukokuussa Kulttuurikellari ladataan täyteen paikallista kulttuurisisältöä ja paikkaa testataan niin tapahtumien määrällä kuin monipuolisuudellakin. Kulttuurikellarin avajaisviikon ohjelmassa on osansa myös Olavin Jazzilla, joka on mukana järjestämässä erityisesti kolmea tapahtumapäivää:

Pe 11.5. klo 19.00, Kellari Goes Kabaree!
Illan hämärtyessä Kulttuurikellarissa soivat tummanpuhuvat kabareesävelmät ja chanson; argentiinalainen tango ja taiturikappaleet vaskilla. Tule kuuntelemaan tarinoita elämästä, rakkaudesta ja kuolemasta. Illan artisteina: mm. Maiju Vaahtoluoto, Juha Kotilainen, Johanna Kropsu, Trio Tanguango, Vitoldas Sokolnikas, Don Vito Brass Quartet
Liput: 20 € (tuntia ennen ovelta)

To 17.5. klo 19.00, Musiikkia Savonlinnasta – Paikallisten musiikintekijöiden ilta:
Lauteilla mm. Esko Alanen, Paavo Hakulinen, Aapo Heinonen, Kalevi Hämäläinen, Joose Keskitalo, Matti Makkonen, Terhi Pippuri, Maija Teikari ja Ilkka Vesioja. Lisäksi Savonlinnan teatterilta esiintyy näyttelijä Niko Taskinen.
Liput: 15 € (tuntia ennen ovelta)

Su 20.5. klo 15.00-20.30, Grande Finale!
- Klo 15.00 Harmony Sisters ja Savonlinnan Teatterikuoro. Muisto huikean menestyksekkäästä Teatterimyllyn talvinäytelmästä ”Harmony Sisters – Hymyillen”. Kellarilla esittäytyy uusi Savonlinnan Teatterikuoro, joht. Jari Pylväinen ja tervehdyslaulun esittää myös Savonlinnan Seudun romanilähetys.
- Klo 16.30 Katutanssia kellarilla. Musiikki- ja tanssiopiston Street 6 -tanssiryhmä saapuu esittämään SM-kisaesityksensä kellarin saliin.
- Klo 17.00 Nuorta folkkia. Taidelukion Irkkubändi ja kansanmusiikkiyhtye TaKaMus esiintyy.
- Klo 18.00 By Taikkari. Eri yhtyeitä taidelukiolta & Taidelukion Jazzbändi.
- Klo 19.30 Kalevi Hämäläinen Group. Savonlinnalaislähtöinen fuusiojazz-yhtye, jonka kappaleissa voi kuulla elementtejä niin popista, progressiivisesta rockista kuin perinteisestä jazzistakin.
Koko päivän konserttipassi 15 €, lippu yhteen konserttiin 5 € (tuntia ennen ovelta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti