13.10.2013

Aapo Heinonen Quintet feat. Teemu Takanen 16.10!

Keskiviikkona 16.10 Olavin Jazzin klubi-illassa esiintyy Aapo Heinonen Quintet vierailevana solistina saksofonisti Teemu Takanen! 


Aapo Heinonen Quintet on melodisen svengaava ja elämänmyönteinen jazzyhtye, joka yhdistää sekä pienyhtyeen että ison orkesterin parhaat ominaisuudet ainutlaatuisella tavalla. Rakenteellisesti sävellykset ovat ennemminkin big band-muotoisia teoksia kuin perinteisiä jazz ensemble-kappaleita. Silti myös improvisoinnille ja kommunikoinnille on jätetty runsaasti tilaa. Sävellyksistä löytyy vaikutteita modaalisen jazzin, lattarin ja fuusion kautta aina maailmannmusiikkiin ja elokuvamusiikkiin asti. Aapo Heinonen vastaa yhtyeen sävellyksistä, sovitukset tehdään yleensä yhteistyönä. AHQ on ennen kaikkea "positiivinen viiden kimppa." Kappaleiden tarttuvat melodiat eivät iloisuudestaan huolimatta pökerrytä kuulijaansa vaaleanpunaisella kermavaahdolla, vaan antavat sopivasti tarttumapintaa jo ensi kuulemalla. 


Yhtye on ollut kasassa nykyisessä kokoonpanossaan kesästä 2009 alkaen. Esikoisalbumi ”A Daydream Between Nightmares” julkaistiin 2010 Presence Recordsin kautta. Levy on saanut hyvän vastaanoton niin alan asiantuntijoilta kuin suureltakin yleisöltä.


Aapo Heinonen on pääkaupunkiseudulla asuva muusikko, joka muusikon töiden ohella opettaa Savonlinnan Musiikkiopistolla pop/jazz-pianoa.


KOKOONPANO
Aapo Heinonen - piano, sävellykset
Teemu Takanen - saksofonit
Veikki Virkajärvi - kitara
Kaisa Mäensivu - basso
Tomi Saikkonen - rummut

KONSERTTI
KE 16.10.2013 klo 20

LIPUT
15/10€

OSOITE
Wanha Kasino
Kylpylaitoksentie 4,
57130 Savonlinna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti