12.10.2012

ESA Jazz Orchestra Savonlinnaan!

ESA Jazz Orchestra Wanhalla Kasinolla lauantaina 10.11.2012 klo 20

ESA Jazz Orchestra on suomalainen, Etelä-Savon maakunnassa vuonna 2010 perustettu jazzorkesteri, ja se koostuu kahdeksasta suomalaisesta jazzmuusikosta, joista jokaisella on jonkinlainen kytkös maakuntaan. Orkesterin toiminnan tarkoituksena on luoda maakuntaan pysyvää ammattimaista jazzorkesteritoimintaa. Säännöllisen konsertoinnin lisäksi orkesterin toimintaan liittyy myös valistus- ja koulutustoiminta, jolla pyritään vahvistamaan varsinkin lasten ja nuorten yleistä tietoutta jazz- ja puhallinmusiikista.

ESA Jazz Orchestra sai alkunsa Etelä-Savon taidetoimikunnan jäsenen Timo Keski-Orvolan, muusikko Teemu Takasen sekä jazzlegenda Seppo ”Paroni” Paakkunaisen ideoimana. Orkesterin muusikot toimivat nykyään ammattikseen erilaisissa opetus- ja freelancemuusikon työtehtävissä. Tällä hetkellä orkesteri toimii periodiluonteisesti, mutta tulevaisuuden ESA Jazz Orchestra on ammattiorkesteri, joka toimii aktiivisesti jazzmusiikin edistäjänä ja musiikkikulttuurin rikastuttajana Etelä-Savon maakunnassa.

Marraskuun konsertissa kuullaan pääasiassa Teemu Takasen uutta sävellystuotantoa, joka on syntynyt kesän ja syksyn 2012 aikana ESA Jazz Orchestralle mittatilaustyönä. Takasen sovitukset ovat syntyneet modernin afroamerikkalaisen jazzestetiikan innoittamina, joissa voi kuitenkin kuulla myös häivähdyksiä suomalaisesta sielunmaisemasta. Konsertti on ensimmäinen osa laajempaa sävellyskokonaisuutta, jonka työstämiseen Takanen on saanut kokovuotisen taiteilija-apurahan Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahastolta. Tämän lisäksi orkesterin toimintaa tukee vuosina 2012-2013 Valtion säveltaidetoimikunta ja Etelä-Savon taidetoimikunta.

Markku Renko - trumpetti, flyygelitorvi
Miika Hyttinen - pasuuna
Teemu Takanen - altto- ja sopraanosaksofonit, huilu
Mikko Suhonen - tenorisaksofoni, alttohuilu
Pekka Seppänen - baritonisaksofoni
Kari Setälä - piano
Sampo Tiittanen - kontrabasso
Hanne Pulli - rummut

www.esajazz.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti